söndag 14 februari 2010

2:nd opinion av Sophiahemmets fotkirurg


Förra veckan var det dags för mitt efterlängtade besök hos fotkirurgen för den s.k. second opinion-bedömningen på Sophiahemmet i Stockholm: Stockholms fotkirurgklinik. Tanken har hela tiden varit att denna bedömning skulle komplettera den bedömning- och de behandlingar -min ordinarie ortopedläkare gjort.
Jag fick ett gott bemötande och det var skönt att träffa en läkare specialiserad på mina problem. Läkaren var väldigt rak på sak.
Min diagnos blev densamma som förut: plantar fasciit och pronation. Läkaren rekommenderade mig att köpa MBT-skor för att börja återställa min gång till normala steg och förhoppningsvis ska skorna även avlasta fötterna samtidigt som det ger bra träning av oanvända småmuskler. Han visade även ett hjälpmedel som hette Airheel- vilket jag avvaktar med- samt tyckte att jag skulle testa "Umeåmetoden" för rehabilitering av mina skadade fossingar.
Det kändes skönt att få höra att jag inte blivit felbehandlad eller feldiagnostiserad av de läkare jag träffat tidigare och att jag inte heller har "missat" att pröva någon annan behandling än det jag nu fick som förslag att testa.
Dags att ingjuta nytt hopp i kropp och själ, öppna plånboken lite till och "kavla upp ärmarna"...Nu testar jag detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar